Gausi Lietuvos jaunių rinktinė pradeda kovas Europos čempionate

2024 birželio 23

news-art

Birželio 23–30 dienomis Bosnijos ir Hercegovinos sostinėje Sarajeve vyks Europos jaunių bokso čempionatas, kuriame Lietuvai atstovaus net šešiolika tautiečių.

Jau birželio 23 d. (sekmadienį) į ringą lips Jelizaveta Jakimova (svorio kategorija iki 54 kg), kuri pirmenybių aštuntfinalyje susitiks su ispane Cristina Garcia Peinado.

Tą pačią birželio 23 d. aštuntfinalyje varžysis Luka Vitkutė (iki 60 kg), ringe kovosianti prieš serbę Milicą Pantelič, o Matas Naumcevas (iki 66 kg) šešioliktfinalyje surems pirštines su Izraelio boksininku Nassaru Yehya.

Birželio 24 d. (pirmadienį) aštuntfinaliuose boksuosis net keturi lietuviai. Vitas Bytautas (iki 46 kg) varžysis prieš Izraelio kovotoją Jakhidą Aslaną, Karolis Onaitis (iki 70 kg) kovos prieš kroatą Dominiką Paličių, Edvinas Drutelis (iki 75 kg) susitiks su Azerbaidžano sportininku Ismayilu Valiyevu, o Daumantas Vilkas (virš 80 kg) surems pirštines su armėnu Hrachu Khachatryanu.

Aštuntfinaliuose, vyksiančiuose birželio 25 d. (antradienį), varžysis penki tautiečiai. Emilis Murauskas (iki 52 kg) susitiks su bulgaru Georgiu Galabovu, Jokūbas Nedzinskas (iki 54 kg) kovos prieš slovėną Gasperį Pehantą, Oskaras Pliauga (iki 57 kg) rungsis su serbu Nikola Bogatinoskiu, Albertas Naruševičius (iki 60 kg) boksuosis su Azerbaidžano sportininku Vusalu Khalilovu, o Giedrius Bačianskas (iki 63 kg) surems pirštines su slovėnu Marku Sepičiumi.

Ugnė Viltė Pauliukonytė (iki 57 kg) birželio 26 d. (trečiadienį) ketvirtfinalyje varžysis su rumune Mirela Elisa Cojocaru, o Miglė Griškonytė (iki 66 kg) ketvirtfinalyje susitiks su turke Buse Yazana.

Taip pat birželio 26 d. kovoti turi ir Karina Nosovaitė – burtai lėmė, kad jos pirmąja varžove Europos čempionato ketvirtfinalyje tapo rusė Arina Riumina.

Medalį jau užsitikrino Evelina Leščik (virš 80 kg), kuri birželio 28 d. (penktadienį) Senojo žemyno pirmenybių pusfinalyje surems pirštines su boksininke iš Bulgarijos Tsvetomira Vladimirova.

Lietuvos rinktinei Europos bokso čempionate vadovaus vyriausias treneris Marius Narkevičius (Kaunas). Jam talkins treneriai Aleksandras Baranovas (Vilnius), Aleksandras Nosovas (Telšiai), Vitalijus Starenko (Vilniaus raj.), Miroslavas Krepštulis (Vilnius) ir Ąžuolas Zubė (Palanga).

Senojo žemyno pirmenybėse dirbs ir tarptautinės kategorijos teisėjas iš Lietuvos – Vytas Gurskas.

Europos bokso čempionate iš viso dalyvaus 344 boksininkai iš 28 šalių – 213 vaikinų ir 131 mergina. Pirmenybių metu bus surengta net 370 kovų.

Lietuvos bokso federacija nuoširdžiai dėkoja partneriams: sportinės aprangos gamintojui „Hummel“ – už reprezentatyvią šalies jaunių rinktinės laisvalaikio aprangą. Taip pat bokso aprangos gamintojui „Sting“ – už bokso aprangas Lietuvos jaunių rinktinei.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

KITOS NAUJIENOS

Trys medaliai jaunių Europos čempionate, bet kaip sekėsi lietuvių varžovams?

2024 liepos 05

news-1

Birželio 23–30 dienomis Bosnijos ir Hercegovinos sostinėje Sarajeve vykusiame Europos…

SKAITYTI

Europos jaunių čempionate – trys Lietuvos boksininkų medaliai

2024 liepos 01

news-1

Baigėsi birželio 23–30 dienomis Bosnijos ir Hercegovinos sostinėje Sarajeve vykęs…

SKAITYTI

LBF Vykdomasis komitetas svarstė įstojimo į „World Boxing“ galimybes

2024 birželio 19

news-1

Birželio 19 dieną Kaune vyko Lietuvos bokso federacijos (LBF) Vykdomojo…

SKAITYTI
Translate »