Pergalę iškovojo ir Evaldas Petrauskas

2016 balandžio 11

news-art

Turkijos mieste Samsune įsibėgėja olimpinis bokso Europos zonos atrankos turnyras. Vyrų varžybose, kuriose kovoja šeši Lietuvos boksininkai, bus išdalinta 30 kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Kiekvienoje svorio kategorijoje olimpinius kelialapius iškovos trys geriausi boksininkai.

Pirmadienį kovą dėl kelialapio pradėjo 2012 m. Londono olimpinių žaidynių prizininkas Evaldas Petrauskas. Svorio kategorijoje iki 64 kg antruoju turnyre skirstytas E. Petrauskas vieningu teisėjų sprendimu 3:0 (30:27, 29:28, 29:28) nugalėjo baltarusį Jevgenijų Dauhaliavetsą ir tęs kovą dėl olimpinio kelialapio.

Trečiadienį ketvirtfinalyje E. Petrauskas kovos su vengru Marku Kontreczu, kuriam pirmame raunde buvo įskaityta pergalė prieš rumuną Gheorghą Ninelą. 18-etis vengras praėjusiais metais tapo Vilniuje vykusio Dano Pozniako vardo jaunimo turnyro vicečempionu.

Pirmadienio vakarą į ringą žengė ir Mantas Valavičius (svorio kategorija virš 91 kg). Lietuvis pirmoje kovoje 0:3 (27:30, 27:30, 28:29) pralaimėjo danui Kemui Larsenui ir pasitraukė iš tolesnės kovos.

Antradienį kovas pradės pirmuoju svorio kategorijoje iki 69 kg skirstytas Europos čempionas Eimantas Stanionis. Lietuvio varžovas bus Albanas Beqiri. Albanijos boksininkas pirmoje kovoje taškais 3:0 įveikė švedą Oliverį Flodiną.

Pirmą kovą laimėjęs Tadas Tamašauskas, svorio kategorijos iki 91 kg aštuntfinalyje antradienį susitiks su turnyro favoritu Abdulkadiru Abdulajevu iš Azerbaidžano. 2015 metais A. Abdulajevas tapo Baku vykusių Europos žaidynių čempionu ir pasaulio čempionato prizininku.

„Burtai lėmė, kad jau antrame etape teko turnyro favoritas. Burtų nepasirinksi, bet viskas spręsis ringe. Aš atvažiavau čia olimpinio kelialapio ir kovosiu dėl jo iš visų jėgų, nesvarbu, kas bus mano kelyje. Gal kaip tik lengviau man bus, nes neslėgs psichologinė įtampa, taip kaip varžovo, kuris yra daug tituluotesnis“, – sako T. Tamašauskas.

Balandžio 9-17 dienomis vyksiančiame Europos zonos olimpiniame atrankos turnyre kovas pradėjo 217 boksininkų ir 57 boksininkės iš 38 Senojo žemyno šalių. Vyrams atiteks 30-imt, o moterims 6-i olimpiniai kelialapiai.

Olimpiniame atrankos turnyre teisėjauja ir lietuvis Kęstutis Bagdanavičius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

KITOS NAUJIENOS

Kaune prasideda vienas gausiausių Lietuvos jaunių bokso čempionatas

2024 kovo 27

news-1

Kovo 27–30 dienomis Lietuvos sporto universitete (Sporto g. 6, Kaunas)…

SKAITYTI

Gabrielė Stonkutė triumfavo tarptautiniame A. Šociko bokso turnyre

2024 kovo 24

news-1

Baigėsi kovo 21–23 d. Kauno sporto halėje vykęs, jau 28-tą…

SKAITYTI

A. Šociko turnyro finaluose varžysis keturi lietuviai

2024 kovo 23

news-1

Tęsiasi kovo 21–23 d. Kauno sporto halėje vykstantis, jau 28-tą…

SKAITYTI
Translate »