LBF vadovai susitiko su Kėdainių meru

2021 gegužės 21

news-art

Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šaluga ir generalinis sekretorius Donatas Mačianskas viešėjo Kėdainiuose, kur buvo pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas su Kėdainių sporto centru.

Susitikime, kuriame dalyvavo Kėdainių meras Valentinas Tamulis, taip pat Kėdainių sporto centro direktorius Tomas Pakštys bei bokso treneriai, buvo aptarti svarbūs infrastruktūros tobulinimo planai. Kėdainiuose įrenginėjama antra bokso salė. Sutarta, kad savivaldybė skirs trūkstamų lėšų  salės įrengimui.

„Dar nuo 1969 metų entuziastų dėka Kėdainių rajono savivaldybėje pradėjus vystyti boksą jis yra puoselėjamas ir skatinamas daugiau negu 50 metų. Per tą laiką susiklostė gilios šios sporto šakos tradicijos, o mūsų rajono trenerių ir bokso meistrų išugdytas ne vienas čempionas, puikus treneris, kovingas boksininkas. Rajone veikia ir klubai, ir Kėdainių bokso federacija. Pas mus geros sąlygos ne tik boksininkams treniruotis, bet patogu atvykti ir gyventi. Jauni treneriai krašto patriotai grįžta į Kėdainius. Sutartis visiems atvers dar didesnes galimybės šios sporto šakos vystymui“, – teigia Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis.

LBF ir Kėdainių savivaldybės bei sporto centro vadovų susitikime taip pat aptarti svarbūs inventoriaus atnaujinimo, sportininkų rengimo ir treniruočių stovyklų organizavimo klausimai.

„Lietuvos bokso federacija glaudžiai bendradarbiauja su visomis, boksą plėtojančiomis regionų biudžetinėmis įstaigomis ir šį bendradarbiavimą siekiame nuolat efektyvinti. Džiugina tai, kad Kėdainiuose bus įrengta dar viena bokso salė. Besiplečianti infrastruktūra leis Kėdainiuose dirbantiems treneriams į bokso sales sukviesti dar daugiau vaikų ir jaunimo. Kėdainiuose dirba net trys bokso treneriai ir savo atstovų Kėdainiai turi visų amžiaus grupių Lietuvos rinktinėse. Tikimės, kad šis potencialas bus dar labiau išnaudojamas, kai pagerės infrastruktūra“, – sako D. Šaluga.

Kartu su ilgametę patirtį turinčiu treneriu Bronislavu Šimokaičiu, Kėdainiuose treneriais dirba ir Lietuvos rinktinės boksininkas Paulius Zujevas bei Lietuvos čempionas Mindaugas Bankauskas.

Kėdainiai per pastarąjį dešimtmetį net keturis kartus priėmė Lietuvos suaugusiųjų čempionatą. Čia vyko 2014, 2015, 2017 ir 2019 metų čempionatai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

KITOS NAUJIENOS

Po žinios apie A. Starovoitovos sprendimą LBF socialinis tinklas sulaukė atakos

2024 balandžio 26

news-1

Balandžio 24 d. Lietuvos bokso federacija savo socialinio tinklo „Facebook“…

SKAITYTI

Su ruse kovoti atsisakiusi A. Starovoitova pasidabino Europos čempionato bronzos medaliu

2024 balandžio 24

news-1

Ana Starovoitova Serbijos sostinėje Belgrade vykstančiame Europos bokso čempionate pateko…

SKAITYTI

Į kovą dėl Europos čempionato medalių stoja septyni Lietuvos boksininkai

2024 balandžio 18

news-1

Balandžio 18–28 dienomis Serbijos sostinėje Belgrade vyks Europos bokso čempionatas,…

SKAITYTI
Translate »