Vyko nuotolinis LBF Vykdomojo komiteto posėdis

2024 rugpjūčio 19

news-art

Rugpjūčio 16 dieną vyko nuotolinis Lietuvos bokso federacijos (LBF) Vykdomojo komiteto posėdis, kuriame dalyvavo LBF Vykdomojo komiteto nariai Darius Šaluga, Anatolijus Kriukovas, Vilmantas Bobinas, Bronislavas Šimokaitis, Vidas Bružas, Egidijus Rutkauskas ir Donatas Mačianskas.

Posėdžio metu išreikštas susirūpinimas olimpinio bokso išsaugojimu po to, kai iš Tarptautinio olimpinio komiteto sudėties buvo pašalinta Tarptautinė bokso asociacija. VK nariai sutarė sekti aktualijas ir tolimesniuose sprendimuose prioritetą skirti tam, kad boksas išliktų Los Andželo olimpinių žaidynių programoje.

Susitikimo metu akcentuota, kad šiemet dėl Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sprendimo neatkreipti dėmesio į keletą metų LBF akcentuotą poziciją boikotuoti Europos ir pasaulio čempionatus, kur dalyvauja šalių agresorių atstovai, LBF gavo 30 proc. mažiau lėšų.

Nors susidūrė su ženkliu lėšų stygiumi, vien per šiemet LBF rinktines siuntė į keturis Europos čempionatus (jaunučių, jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų) ir du Paryžiaus olimpinių žaidynių atrankos turnyrus (Italijoje ir Tailande), taip išeikvodama patvirtintus biudžetus atskiroms amžiaus grupėms.

Dėl šios priežasties LBF VK priėmė sprendimą, kad kad LBF savo lėšomis rinktinių nesiųs į Europos jaunimo U-22, pasaulio jaunimo ir pasaulio moterų čempionatus, tačiau paliks galimybę klubams dalyvauti čempionatuose privačiomis lėšomis ir, jei bus tai daryti norinčių sportininkų, juos pirmenybėms užregistruos.

Vykdomasis komitetas buvo informuotas apie diskvalifikuotos boksininkės Gabrielės Stonkutės situaciją. Akcentuota, kad po sportininkės pateiktos apeliacijos, diskvalifikacijos terminas nuo 24 mėnesių sumažintas iki 20 mėnesių. LBF prezidentas Darius Šaluga susitikime dar kartą pabrėžė, kad federacija nenusisuks nuo sportininkės ir palaikys G. Stonkutę jai sunkiu sportinės karjeros momentu bei stengsis padėti grįžti į sportinį kelią.

Posėdyje pasidžiaugta, kad Lietuvos profesionalų bokso federacija (LPBF), atstovaujama prezidento Romo Gudžiausko, po aštuonerius metus trukusio bendro LPBF ir LBF darbo, galiausiai buvo pripažinta Europos bokso unijos. Tai reiškia, kad nuo šiol LBF narė LPBF bus atsakinga už Lietuvos profesionalių boksininkų ir organizuojamų renginių licencijavimą.

LBF VK posėdžio metu pristatyta, kad Europos jaunučių bokso čempionate iškovoti du bronzos medaliai. Vertindamas šias ir anksčiau šiemet vykusias Senojo žemyno pirmenybes, Vykdomasis komitetas priėmė sprendimą, kad trenerių štabo sudėtis kiekvienam pagrindiniam čempionatui, į kurį komandą siunčia LBF, turi būti tvirtinama VK po išankstinio vyriausiojo amžiaus grupės rinktinės trenerio pateikimo. Tokiu būdu bus siekiama palaikyti bendrąją tvarką visų pirmenybių metu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

KITOS NAUJIENOS

Kaip lietuvių varžovams sekėsi Europos jaunučių čempionate?

2024 rugpjūčio 16

news-1

Rugpjūčio 3–10 dienomis Bosnijos ir Hercegovinos sostinėje Sarajeve vykusiame Europos…

SKAITYTI

Boksininkei Gabrielei Stonkutei skirta 20 mėnesių diskvalifikacija

2024 rugpjūčio 14

news-1

Lietuvos antidopingo agentūra 2024 m. kovo 16 d. vykdė dopingo…

SKAITYTI

Europos jaunučių bokso čempionate Sarajeve – du lietuvių medaliai

2024 rugpjūčio 11

news-1

Baigėsi rugpjūčio 3–10 dienomis Bosnijos ir Hercegovinos sostinėje Sarajeve vykęs…

SKAITYTI
Translate »